Tanfolyam
2023 tavasz

terápiás kutya képzés

 

Jelentkezési lap: https://forms.gle/3Mr87wweUZZSTkKk7 Állatasszisztált-terápiás kutyavezetői és terápiás kutya vizsgára felkészítő tanfolyam 

 

A tanfolyam célja:

Felkészíteni a KUTYÁKAT a terápiás kutya vizsgára, valamint ellátni a GAZDÁKAT minden olyan elméleti és gyakorlati tudással, amellyel FELVEZETŐKÉNT sikeresen tevékenykedhetnek az állatasszisztált terápiás munkában. 

Jelentkezési feltétel:

A gazda részéről betöltött 18. életév, megfelelő motiváció és elkötelezettség a segítőmunka iránt.  

A kutya részéről betöltött 1. életév, alapfokú engedelmesség, kedves és barátságos természet, emberek felé való nyitottság.

Az engedelmességi vizsga megléte nem feltétel, de a feladatokat a tanfolyam megkezdése előtt a felvételi beszélgetésen be kell mutatni, és a felvezető is egy felvételi beszélgetésen vesz részt.

Helyszín:

Nyolckézláb Segítőkutya Iskola (Őrbottyán), illetve a gyakorlati foglalkozások különböző külső helyszíneken Budapesten és Pest megyében.
A felkészülés teljes hossza átlagos esetben 10-12 hónap, mely függ a gazda és a kutya képességeitől, előképzettségétől, és haladási tempójától.

Időpontok:


 A felkészülés menete


Alapozó csoport

Amennyiben a kutya a jelentkezéskor nem éri el a terápiás képzés megkezdéséhez szükséges szintet, lehetőségük van az alapozó csoportban, a terápiás kutya tanfolyamot tartó oktatók szakértő útmutatása mellett, a szükséges szintig felzárkózni. Amikor a szükséges szintet elérik, becsatlakozhatnak a terápiás képzésbe.

Temperamentum csoport: 

A terápiás kutyák temperamentum vizsgájának feladatait ismerik meg és gyakorolják be a résztvevők, csoportos foglalkozás formájában. Annyi alkalommal vesznek részt temperamentum órán, ahány a megfelelő felkészülésükhöz egyénileg szükséges. Amikor elérik a vizsgaszintet, jelentkezhetnek temperamentum vizsgára. (átlagosan 2-3 hónap)

Elméleti csoport:

A terápiás munkához szükséges jogi, gyógypedagógiai, állategészségügyi, kutyakiképzési és adminisztrációs ismeretek. Részben online, részben jelenléti oktatásban kerülnek átadásra, a modult írásbeli és szóbeli vizsga zárja. (4 alkalom)

Terápiás gyakorlati felkészülés:

Óra-, és intézménylátogatás kutya nélkül, 5 óra. Az elméleti vizsga és a temperamentum vizsga teljesítését követően, egyénileg egyeztetett időpontokban.

Egyéni ütemben, egyénileg egyeztetett időpontban, a temperamentum vizsgát követően (minimum 15 alkalom). A foglalkozások helyszíne Budapest, Veresegyház, Gödöllő.

A gyakorlat teljes hossza átlagos esetben 3-5 hónap, mely függ a gazda és a kutya képességeitől, előképzettségétől, és haladási tempójától.

A gyakorlati felkészítő órák minimuma a heti 1 alkalom, ennek időpontja és helyszíne egyéni megegyezés alapján dől el. De érdemes figyelembe venni, hogy ezek a foglalkozások igazi gyerekekkel, igazi csoportokban zajlanak, emiatt legtöbbjük hétköznap iskolai időben,
10 és 16 óra között van.  

A terápiás modult a terápiás kutya záróvizsga zárja a 27/2009 SZMM rendelet szerint.

A tanfolyam költségei:

alapozó havi bérlet - 5.000 Ft/alkalom 

temperamentum havi bérlet -  15.000 Ft/alkalom 

elméleti modul - 60.000 Ft (4 alkalom)

terápiás gyakorlat - 15.000 Ft/ alkalom

mely a 27/2009 SZMM rendelet szerinti vizsgadíjakat (kb. 90.000 Ft) nem tartalmazza.

 

Jelentkezési lap: https://forms.gle/3Mr87wweUZZSTkKk7